Draga mea,

Vreau să îți spun despre o situație care se întâmplă destul de des în rândul mireselor… problema cu muzicanții.

Ieri am citit o postare a unei mirese care se plângea de faptul că nunta ei a fost stricată din cauza formației.

Îți voi prezenta ambele variante:

Varianta miresei

„Nuntașii, mulți au venit la ora stipulată….

Formația la 16.20 încă acorda boxele și microfoanele…

Bruiau sala și invitații, fără că măcar să își ceară scuze în vreun moment….

Au inceput să vină invitații unul după altul… În timp ce formația stătea la masă pe terasă… Iar în sala cânta jazz… La unii la care ajungeau până în sală cântau o primire jalnică…
Care numai primire nu era…..

În fine a început dansul mirilor, care a fost cântat de solistă, și dat în lucru cu vreo două săptămâni înainte și am vrut să aud cum sună și cel cu care am vorbit nu a vrut să îmi trimită nici o înregistrare cu melodia spunând că va fi o surpriză….

Mă așteptam la una plăcută… dar nu a fost așa, a trecut și acest moment…

Cu dezamăgire au urmat alte momente de bruiaj şi dezacord total între instrumente și solist….

Țin să menționez că au spus că ne aduc un ansamblu… că va fi superb…. Că vor fi 9…în final au fost 8 şi degeaba… Au vrut să fie la număr ca să încaseze bine… toată seara făceau pauze lungi…

Cântau o melodie care o ştiau mai bine de trei patru ori…

.. Şi de mergea cineva la muzică să le spună ceva că era mai de la țară sau de la oraș era tratat cu indiferență și uneori erau şi jigniri….

Nu se poate că să strici un eveniment unic în viața unui om și să ai pretenții de laude…”

Varianta formației

„În ziua cu pricina, singura noastră greșeală a fost ca băieţii de la care închiriem sonorizarea au întârziat foarte mult și instalatul, probele de sunet s-au făcut pe fugă, dar am mers personal la miri, și nu numai o dată, să îmi cer scuze în numele formaţiei pentru disconfortul creat!

La primire, au venit să ne spună că nu le place marșul pe care îl cântam și l-am schimbat, am cântat altul.

Nunta a început, dar nașul și mirele ( în special nașul) veneau foarte des la noi, țipau, ne opreau! Ne spuneau într una că nu cântăm nimic, că ne dau bani degeaba.”

Ce s-a întâmplat de fapt…

Din păcate, asta se întâmplă când miresele nu un program al nunții pe care să-l dea tuturor, în care să le explice foarte detaliat în scris la ce oră trebuie să ajungă și ceea ce au de făcut.

Nu este suficient să asculți formația live și să crezi că la tine la nuntă nu vor fi probleme.

Trebuie să anticipezi toate problemele care pot să apară și să ai backup la backup în caz de situații neprevăzute.

Ce înseamnă asta?

Înseamnă că trebuie să ai lecțiile pregătite.

Nu te poți lăsa în baza furnizorior, că lasă că știu ei la cât să vină la sală, dacă eu le spun că nunta va începe la ora 20.

Nu există așa ceva!

Chiar dacă ei au experiență în domeniul lor, nu înseamnă că au și experiență la cum să se organizeze cu timpul la care trebuie să sosească, nu înseamnă că trebuie să-ți anticipeze gusturile muzicale, melodiile pe care le-ai dori, atmosfera pe care vrei să o creeze și așa mai departe.

Dacă ai rezervat o parte din furnizori, cred că îți dai seama acum că discuțiile au fost la nivel general și nu au intrat în profunzime, așa-i?

Adică nu ați vorbit la modul absolut specific ce se va întâmpla în fiecare minut al nunții…

Iar acest lucru se întâmplă pentru că mirii pică în capcana furnizorilor, spunând: „Vorbim mai multe atunci când se apropie evenimentul” și încheie contractul doar pentru faptul că le promite o petrecere pe cinste.

Însă, viziunea formației, nu e obligatoriu să fie precum cea a mirilor. Iar fiecare rămâne cu realitatea din mintea lui.

Sau, din necunoștință de cauză, mirii se duc nepregătiți și nu știu ce să-i întrebe, în afară de preț, ora la care începe nunta și ce ar trebui să cânte în mare la nuntă…

Doar că atunci când se apropie evenimentul, mireasa devine stresată, emoționată, agitată și presată de ceea ce întâmplă în jurul ei.

Iar din acel moment al stresului, mireasa nu se mai concentrează pe detalii și rămâne așa cum au discutat la început.

Toate dorințele, așteptările, nelămuririle și curiozitățile trebuie adresate înainte de semnarea contractului (care înseamnă automat și plata avansului), ca să nu riști banii degeaba.

Iar pentru aceasta ai nevoie de o listă clară de întrebări, din aproape în aproape, ca să îți dai seama dacă faci alegerea cea mai bună… pe care o găsești în acest program.

În felul acesta, vei știi dacă formația aleasă ți se potrivește sau mai ai de căutat.

Trebuie să știi că…

Fiecare furnizor de servicii se potrivește unei anumite categorii de gusturi. Nu poți să împaci toate gusturile.

De asemenea, un rol deosebit îl joacă și sala, pentru a avea o sonorizare perfectă.

Într-un cort sau o sală fără mochetă pe jos nu se va auzi bine sunetul niciodată, pentru că nu are cum să se amortizeze sunetul. Prin urmare, se va auzi cu ecou sau înfundat. Deci, nu e vina lor.

Treaba cu pauzele lungi e discutabilă.

Ce înseamnă pauze lungi?

5-10 minute de pauză la fiecare oră este obligatorie, pentru ca fiecare să-și ia un moment de respiro.

Lumea nu-ți va dansa încontinuu. Mai vrea să mănânce, să socializeze, să bea ceva etc.

În schimb, treaba cu bruiajul e din vina formației și trebuia să facă probele din timp, iar acest lucru se discută tot înainte de semnarea contractului, despre care am prezentat în program.

Nunta este cel mai important eveniment din viața voastră și nu îți poți permite ca cineva să-și bată joc de el.

Însă, trebuie și tu ca mireasă să te implici serios în organizare, ca să nu ajungi în astfel de ipostaze.

În momentul în care te implici 100% în organizare și îți vizualizezi nunta pas cu pas, cu ochii închiși… nu are cum să nu iasă nunta mult visată și nu ai cum să întâmpini neplăceri pentru că ai soluții pe care le-ai anticipat pentru orice situație.

În cazul în care nu poți vizualiza fiecare moment din nunta voastră, înseamnă că mai ai multe de lucrat pentru ca nunta să iasă una perfectă, fără cusur.

Dacă vrei ca nunta ta să fie așa cum ai visat, cu o petrecere pe cinste, cu liste de întrebări (testate atât pe nunta mea, cât și pe alte nunți reale) pentru fiecare categorie de furnizor în parte, dacă vrei toți pașii de acțiune și să descoperi ceea ce ți se potrivește cu adevărat la nuntă…

Apasă pe butonul de mai jos, ca să descoperi planul complet de organizare pentru nunta ta.

P.S. Nu uita, dacă ai orice fel de întrebare și nelămuriri despre organizarea nunții, te rog să îmi scrii cu încredere, printr-un reply la acest mesaj.

Îți voi răspunde în cel mai scurt timp, ca să poți avea nunta de vis.

cumsaorganizezinunta


Sunt expert în organizarea nunților, trainer, coach şi manager de proiect acreditat din 2013. Am un curs de coaching acreditat din 2015 și un doctorat în management din 2018.

Lorena

LASĂ UN MESAJ...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Urmează să te căsătorești?

Descarcă Gratuit Jurnalul Nunții