Draga mea,
Să iei un cadou naşilor nu e chiar așa simplu, dacă nu știi ce preferințe au.
Așa că m-am gândit să te inspir cu câteva sugestii, care să te ajute în acestă direcție.
De regulă, cadoul ar trebui să fie unul util.
Primul pas constă să-i întrebați direct ce își doresc să primească de la voi.
Nu te chinui să intuiești. Îți vei ușura foarte mult munca. Totodată, le poți impune și bugetul în care să se încadreze, de exemplu maxim 800-1000 lei.
În momentul în care îi întrebi ce își doresc, nu vei da deloc greș şi vei știi că o să se bucure de cadou.
Ideea unui cadou, în aceasta constă să fie foarte apreciat și binevenit.
Dacă ți-au spus să nu cumva să le iei cadou… și te simți aiurea, dacă nu le iei ceva drept mulțumire, pentru că vă devin părinți spirituali… atunci cel mai simplu este să tragi cu ochiul prin casa lor și să le luaţi ceva ce au nevoie.
Poate fi un robot de bucătărie sunt mii de modele, cuptor cu microunde, aspirator, plasmă, o icoană pictată, cadouri personalizate (tablouri pictate în ulei, sclipici, set sticlă pahare), cafetieră, mașină de tocat carne şi de făcut bulion sau maşină de frământat pâine.
Sau poți să le iei un joc cum e Game of Thrones în cazul în care sunt fani, câte un voucher de cumpărături la magazinul lor preferat de cumpărături, un city break dacă știți destinația lor preferată sau de ce nu… le poţi oferi un voucher la o agentie şi să îşi ia ei ce vor și unde vor. Desigur, dacă vor ceva mai scump vor pune diferenţa.
Dacă știi că le plac bijuteriile, poți cumpăra o brățară, un ceas sau un parfumuri, dacă le folosesc.
În cazul în care vrei ceva care să le stârnească amintiri dragi despre voi, ceva de suflet, le poți oferi un cadou personalizat.
Un album foto cartonat ceva în genul celui de la nuntă al mirilor, dar în care apar mai multe fotografii cu ei. E genul de cadou care se pretează mai ales pentru naşii care vă sunt prieteni dragi şi foarte apropiaţi.
De exemplu, noi le-am luat un serviciu de masă pentru 12 persoane, pentru că aveau nevoie de el. Plus tort, prosop și colaci, după specificul zonei.
Daca nu vor cadoul, cere-le să accepte măcar colacii, prosoapele și ce e strict „obligatoriu” și ceva simbolic pe lângă.
Ideea e că nu trebuie neapărat să le luați cadouri exagerat de scumpe, dar desigur că trebuie să se ţină cont şi de cât de mult s-au implicat (financiar) cu organizarea nunţii.
Dacă vrei doar să vă fie alături şi nu vrei să îi pui la multe cheltuieli și e plăcerea voastră să le iei ceva ce ştii sigur că le va folosi şi nici să nu fie un preţ exagerat, e foarte bine.
Până la urmă, consider că fiecare oferă după posibilităţi şi preferinţe, de relaţia cu naşii etc.
Așadar, ce cadou le vei lua nașilor? Sunt curioasă să-mi spui ce decizie ai luat.
Dacă vrei să afli planul complet de organizarea nunții pas cu pas, click aici.
Până data viitoare, îți urez spor la pregătiri!
P.S. Nu uita, dacă ai orice fel de întrebare și nelămuriri despre organizarea nunții, te rog să îmi scrii cu încredere, printr-un reply la acest mesaj.
Îți voi răspunde în cel mai scurt timp, ca să poți avea nunta de vis.