Când vine vorba de planificarea nunții, unul dintre primele lucruri pe care le vei face este să găsești o paletă de culori. Paleta aleasă de tine va influența orice alt aspect al zilei tale, de la decor și flori și până la aspectul petrecerii de nuntă. Dacă alegerea unei palete de culori pentru nuntă ți se pare copleșitoare, vreau să te ajut să nu fie.

Ar trebui să alegi culori care par naturale și autentice.

Atunci când vine vorba de a decide asupra culorilor nunții, există șase dintre cele mai tari palete de culori ale anului 2022.

1. Culorile neutre

Culorile neutre permit nuanțelor organice ale naturii să strălucească. Majoritatea cuplurilor le place să lucreze cu alb, crem și verdeață. Florile sunt reginele atunci când vine vorba de lucrul cu culorile neutre. Astfel că o mare parte din paletă este condusă de flori, iar aici se poate face stratificarea pe diferite tonuri de culoare care să creeze elemente texturale, pentru a oferi dimensiunea și profunzimea designului.

Așadar, explorează nuanțele de maro nu doar de la mijlocul toamnei și până la sfârșitul acesteia. La urma urmei, regulile sunt făcute pentru a fi încălcate, mai ales când vine vorba de nunți.

2. Spune-i da lui Galben

Această culoare strălucitoare și puternică evocă sentimentul de fericire, făcând o paleta de culori perfectă pentru ziua nunții. Cea mai bună parte a lucrului cu galben este că există o gamă largă de nuanțe cu care să lucrezi, așa că funcționează în fiecare sezon.

Galbenul cu o bază albă are un aspect mult mai însorit, luminos, care este perfect pentru primăvară și vară sau pentru un cadru mai casual. Galbenul cu o bază maro se poate simți mai cald și mai sofisticat. Când ai îndoieli, copiază orice nuanță de galben pe care natura o oferă: narcisele de primăvară, floarea soarelui de vară sau frunzele de toamnă.

3. Tonuri pământii

Gândește-te la culoarea coniacului, la verdele măsliniu, la umbre și la culoarea ruginei.

Această paletă de culori poate fi folosită pe tot parcursul anului, chiar și pentru nunțile de primăvară și vară.

4. Violet

Violet este culoarea anului 2022. Este timpul pentru un look proaspăt pentru nunți.

Poți îmbina acest ton de lavandă cu unul care are mai multă putere. Asocierea cu culori mai îndrăznețe și mai strălucitoare, cum ar fi coral, roz, violet vibrant sau chiar negru este o combinație clasică care poate funcționa frumos în orice anotimp.

5. Îndrăzneț și strălucitor

Pastelurile au fost paleta dominantă de culori pentru nuntă în ultimii ani. Însă, acum cuplurile optează pentru o paletă plină de culori vibrante, comparativ cu tradiționalele „tot alb” sau „auriu”.

Nuanțele de violet și fructe de pădure pot fi o completare uimitoare pentru alte culori comune de la nuntă, cum ar fi tonurile de roz sau albastru. Poate adăuga atât de multă dimensiune chiar dacă nu este considerată culoarea primară a nunții.

6. Tonurile de vară se întâlnesc cu nuanțe de toamnă

Amestecarea nuanțelor tradiționale de sezon creează o paletă de culori unică pentru oricine se căsătorește la sfârșitul unui sezon și la începutul altuia. Culorile sunt alb și fildeș, cu verdeață luxuriantă și note de muștar, roșu și auriu, cu tonuri de somon pentru tranziție și pentru a adăuga profunzime. De asemenea, pot exista și mici de albastru praf.

Această paletă de culori rece și creativă este cea mai eficientă pentru o nuntă la sfârșit de vară sau o nuntă la început de toamnă.

Îți recomand să alegi culori complementare pentru locația ta. Nu trebuie să existe o luptă cu spațiul, așa că dacă locația are o anumită culoare pe covor sau pe perete, este indicat să faci anumite îmbunătățiri.

Dacă vrei să știi cum să-ți alegi paleta de culori în funcție de locația aleasă de tine și vrei o atmosferă de neuitat la nuntă, în care să vă simțiți bine atât voi, cât și invitații, înscrie-te în programul Nuntă de Vis.

Apasă pe butonul roz, ca să-ți faci cea mai frumoasă nuntă.

cumsaorganizezinunta


Sunt expert în organizarea nunților, trainer, coach şi manager de proiect acreditat din 2013. Am un curs de coaching acreditat din 2015 și un doctorat în management din 2018.

Lorena

LASĂ UN MESAJ...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Urmează să te căsătorești?

Descarcă Gratuit Jurnalul Nunții