În organizarea nunții te încearcă acel sentiment care este o combinație de nervozitate și entuziasm și este un sentiment care vine de la sine atunci când te angajezi în ceva nou și necunoscut și privești spre viitor.
Însă, în momentul în care acele sentimente de stres și anxietate încep să-ți perturbe viața de zi cu zi, atunci știi că a trecut de la fluturi sănătoși la ceva dăunător. Semnele că ai ajuns în acest punct includ: calitatea slabă a somnului, lupta cu partenerul, respirații scurte, a bea sau a mânca mai mult, erupții pe piele și a te simți paralizată pentru a lua orice decizie. Nu asta îți dorești când ești pe cale să găzduiești o nuntă.
Rețelele de socializare și internetul au schimbat nunțile. Însă, este o sabie cu două tăișuri. Pe de o parte, există o mulțime de resurse și site-uri utile acum pentru cupluri. Dar, pe de altă parte, există o mulțime de presiune care vine o dată cu rețelele sociale și cu respectarea așteptărilor pe care le vezi pe feedul de Instagram, mai ales atunci când lucrezi în limitele unui buget. Acesta este un factor de stres de top pentru cupluri.
Bugetul este și el un factor de stres, dar pandemia de COVID a fost principala provocare. Cel mai mare factor de stres a fost organizarea unui eveniment sigur, ceea ce pentru mulți miri a însemnat să-și schimbăm data nunții de cel puțin trei ori și să aibă trei planuri diferite pentru cum va arăta evenimentul. A însemnat și scăderea listei de invitați. A fost trist și provocator totodată.
Planificarea nunții poate fi în mod inerent provocatoare și stresantă, ceea ce-ți poate afecta relația cu partenerul, familia și prietenii.
Dar, la sfârșitul zilei, ar trebui să fie un moment fericit și distractiv pentru a sărbători dragostea pe care tu și partenerul tău o împărtășești. Iată câteva sfaturi:
Stabiliți un buget realist
Toate acele lucruri pe care le vezi pe Instagram cu flori frumoase care atârnă de pe tavan și articole personalizate… pot costa mult.
Aceste cuvinte sunt dure, dar adevărate, însă mulți miri vin cu așteptări pe care le văd în online și care depășesc cu mult bugetul lor. Problema este că multe cupluri nu știu cât costă de fapt lucrurile. Florile proaspete, de exemplu, costă mult mai mulți bani decât își imaginează. De aceea, bugetul trebuie să fie primul lucru care trebuie să se rezolve. Important este să înțelegi care este estetica și viziunea nunții tale și stabilește un buget realist. Un planificator de nuntă pe care ți-l ofer în cursul Nuntă de Vis… te poate ajuta să te decizi unde poți tăia din cheltuieli, dacă este necesar.
O altă mare parte din buget merge către mâncare. Cuplurile acordă prioritate alimentelor la evenimentul lor.
Fluctuațiile prețurilor de-a lungul pandemiei au făcut ca prețul meniului să fie mult mai ridicat. Există miri care și-au mutat datele nunții și acum, din cauza inflației, meniul lor inițial a crescut considerabil. Există soluții despre cum ai putea rezolva acest lucru , astfel încât să nu fie nevoie să plătești atât de mult, pe care le găsești în cursul Nuntă de Vis.
Stabilirea bugetului în sine poate fi o provocare. Decizia și clasarea priorităților este primul pas în a decide spre ce vor merge banii tăi.
Prioritizează ceea ce este important pentru tine
O strategie bună atunci când vine vorba de stabilirea priorităților este ca fiecare persoană din cuplu să noteze lucrurile care sunt cele mai importante pentru ea în procesul de organizarea nunții: flori, mâncare, rochie de mireasă, fotograf, videograf, locație etc.
Ceea ce nu se aliniază nevoilor voastre vor fi domenii în care vor trebui să se ajungă la compromisuri și acorduri. Sfătuiesc cuplurile să-și acorde aproximativ 1 an pentru planificare și să înceapă mai întâi cu „lucrurile mari”, cum ar fi: locația, muzica, fotograful și videograful, florile și meniul.
Nu încerca să faci imposibilul; concentrează-te pe lucruri care sunt cu adevărat importante pentru tine și partener – elementele indispensabile. Dacă rochia și mâncarea sunt cele mai importante, poate că nu veți avea hortensii la nuntă. Nu-ți fă griji pentru lucrurile mici.
Este important să-ți cheltuiești banii pe lucruri care îți aduc bucurie, mai degrabă decât pe lucruri pe care crezi că „ar trebui” să le ai. De ce să cheltuiești bani pe ceva ce nu-ți place? Creează ceva care să-ți arate individualitatea.
O nuntă ar trebui să se alinieze cu valorile și individualitatea cuplului. O nuntă sau o cununie civilă poate arăta în n feluri.
Nu te strădui pentru perfecțiune și întotdeauna să ai un plan B
Se spune că nimeni nu este perfect și același lucru este valabil și pentru nunți. Perfecțiunea este imposibil de atins. Și, ar fi inutil. Destul de bun este suficient de bun. De asemenea, amintește-ți că invitații nu acordă atât de multă atenție detaliilor ca tine.
Așadar, atunci când îți planifici nunta, încearcă să-ți amintești să nu „transpiri după lucrurile mărunte”. O strategie în acest sens, este să aveți întotdeauna un plan B, astfel încât să aveți liniște sufletească dacă lucrurile nu decurg conform așteptărilor sau când nu merg așa cum se aștepta. Mai multe despre acest subiect găsești în cursul Nuntă de Vis.
Încurajez cuplurile să fie deschise și flexibile.
Simplifică-ți meniul
Nu poți să mulțumești pe toată lumea și nu ar trebui să faci acest lucru. O parte din aceasta înseamnă să nu vă faceți atât de mult griji cu privire la preferințele și nevoile alimentare ale tuturor. Îți recomand să ai o opțiune de carne, pește și vegană pentru a acoperi bazele, dar în afară de aceasta trebuie să vă concentrați pe ceea ce vă place și pe ceea ce aveți în buget.
Pentru a minimiza stresul, recomand să ai un meniu cu mai multe opțiuni, astfel încât oamenii să poată mânca doar ceea ce își doresc. Recomand ca proteinele și legumele să fie vedetele în farfurii, în timp ce amidonul să fie redus la minimum, de obicei să fie sub forma unui piure.
Pentru cei care doresc să fie aventuroși cu meniul lor și să ofere mâncăruri unice, ora de cocktail (la întâmpinarea invitaților) este un moment grozav pentru a experimenta puțin. Despre acest aspect am discutat în cursul Nuntă de Vis.
Instagram și Pinterest
Site-urile precum Instagram și Pinterest sunt instrumente utile pentru inspirație, dar te pot induce în eroare. Aceste site-uri face ca imaginile perfecte să pară atât de ușoare și accesibile, că oricine poate avea asta.
A respecta standardele culturale, societale, de frumusețe și rețelele sociale reprezintă un factor de stres major. Te încurajez să-ți clarifici valorile de bază ca fiind separate de valorile care ți-au fost transmise, din societate sau altfel, cu care nu te mai aliniezi. Cu alte cuvinte, încearcă să renunți la presiunile rețelelor sociale. Nunta ta este pentru tine, partenerul tău și cei dragi. Nu este pentru adepții tăi.
Membrii familiei
Una dintre cele mai mari surse de stres în timpul procesului de planificare a nunții este adesea dinamica dintre cuplu și membrii familiei. Și când familia plătește pentru nuntă, totul devine mult mai complicat. Contribuțiile și sfaturile nedorite de la socri și alți oameni dragi pot deveni o povară emoțională pentru toți cei implicați din mai multe motive.
Am văzut o mulțime de cupluri care s-au căsătorit care au trebuit să facă la nuntă lucrurile pe care nu și le doreau. Acest lucru poate împiedica libertatea cuplului de a-și exprima individualitatea prin evenimentul lor. Nu urma ce spune mama ta, verișoarele, vecinele și așa mai departe.
Desigur, acest lucru este mai ușor de spus decât de făcut atunci când vine vorba de membrii familiei îndrăzneți care au intenții bune. Și, văzând dinamica familiei că aceasta intră în joc, poate pune stres pe un cuplu, deoarece toată lumea are o relație unică cu părinții lor și cu alți membri ai familiei. Poate fi greu pentru tine să-l vezi pe logodnicul tău că se confruntă cu tonul agresiv al unei mame sau cu limitele scăpate de sub control. Privind partenerul tău cum se confruntă cu familia este un factor de stres.
Este important să respectați acea relație familială, fără a fi deranjat. Despre cum faci acest lucru am discutat mai multe în cursul Nuntă de Vis.
Utilizează tehnica „Înregistrare spartă”
Strategia constă în beneficiile rostirii unor fraze ca parte a tehnicii „record spart”. Tehnica înregistrării sparte este o metodă folosită în psihologie care constă în prezentarea unei afirmații asertive în mod repetat în diferite moduri. Îți recomand să pregătești o declarație blândă, pe care să o puteți folosi oricând situația nu vă convine. „Uau, acest lucru sună foarte bine, dar nu se încadrează în bugetul nostru. Mă bucur că ai împărtășit totuși acest lucru cu noi.”
Acest lucru te scapă de povara de a simți că trebuie să te aperi pentru faptul c[ de ce nu ești de acord cu membrul familiei tale de fiecare dată. Membrii familiei tale deși ar putea deveni enervanți, au bune intenții atunci când oferă sugestii. Însă, ei uită că cel mai bun sfat este să nu-l dai niciodată, dacă nu ți se cere.
Îți recomand să rămâi calmă și curioasă cu membrii familiei, prietenii și partenerul tău. Este probabil ca toată lumea să dorească ca evenimentul să fie unul lin și memorabil, iar oamenii diferiți vor avea întotdeauna idei diferite despre cum să arate evenimentul vostru și despre cum ar trebui să se desfășoare.
Cu toate acestea, dacă este prea mult, este în regulă să te „decuplezi cu dragoste” de orice persoană sau situație care îți provoacă stres copleșitor în orice moment sau chiar pe parcursul întregului proces de planificare. Amintește-ți că ai dreptul să te deconectezi atunci când lucrurile scapă de sub control. Nu ți se cere să înduri un comportament rău doar pentru că îi iubești sau pentru că sunt membri ai familiei.
Ia o pauză
Dacă planificarea devine atât de copleșitoare încât nu mai este distractivă sau începe să provoace probleme între tine și familia sau partenerul tău, ia o pauză de două săptămâni. Nu vorbi despre asta. Nu te gândi la asta. Și apoi intră încet înapoi în ea. Recomand masajele, plimbările de 30 de minute în natură și meditația ghidată ca metode care să te ajute să te relaxezi, să te împrospătezi și să te resetezi. De asemenea, respirația profundă și o postură deschisă pot ajuta.
Adesea se recomandă o poziție de super-erou. „Picioarele depărtate la nivelul umerilor, mâinile pe șolduri, pieptul deschis și mândru și bărbia înclinată ușor în sus. Acest lucru poate ajuta în legătură cu anxietatea și încrederea. De asemenea, este important să dormi suficient și să mânci suficient. Mulți oameni țin diete înainte de nuntă, dar este important să te asiguri că obții suficienți nutrienți pentru a te simți bine.
Modalități de a avea grijă de sănătatea ta mintală în timpul planificării nunții
Amintește-ți de ce te căsătorești.
La sfârșitul zilei, nunta este o zi. O căsătorie este menită să fie pentru totdeauna. Așadar, nu-ți neglija relația pe tot parcursul procesului de planificare. Nu vorbiți doar despre nuntă. Nu vrei ca nunta să-ți preia complet viața. Continuă să faci lucrurile care te-au ajutat să te îndrăgostești în primul rând.
În cele din urmă, o nuntă este o sărbătoare a iubirii și a uniunii tale. Încearcă să păstrezi asta în prim-planul minții tale dacă începi să te simți stresată sau copleșită în timpul procesului de planificare.
Comunică
Comunicarea greșită poate duce la dezastre, tocmai de aceea trebuie să fie clar încă de la început despre așteptări, buget și stil în planificarea nunții. Aceasta include pe toți, începând de la membrii familiei și partenerul tău. Recomand documente scrise care detaliază lucruri precum: cine plătește pentru ce, cât buget este alocat etc. Aceste documente le găsești în cursul Nuntă de Vis,
A fi partener cu viitorul tău soț în timpul procesului de planificare poate fi, de asemenea, o experiență grozavă de legătură. Comunicarea deschisă și sinceră va fi importantă, fie că este vorba de planificarea unei nunți sau de orice alt aspect al unui parteneriat de-a lungul vieții. Când te gândești la asta, provocările cu care te vei confrunta ca echipă în timpul planificării unei nunți sunt o oportunitate frumoasă de creștere și o bună practică pentru ceea ce va urma în parteneriatul tău de-a lungul vieții.
Dacă îți dorești un planificator care să te ajute să găsești lucrurile de care ai nevoie la nuntă și să-ți pună lucrurile cap la cap pentru a crea un eveniment de neuitat… poți face acest lucru cu ajutorul cursului Nuntă de Vis. Pe lângă faptul că acest curs îți va crea evenimentul, te va ajuta să-l aduci la viață… să ai o nuntă elegantă, glam sau tradițională, așa cum vrei tu.
Din momentul în care vei accesa cursul Nuntă de Vis, mulți factori de stres și preocupări se vor risipi. În plus, primești și consultanță din partea mea.
Un consultant în organizarea de nunți este și o persoană cu care poți vorbi non-stop despre nuntă. În timp ce prietenii și familia s-ar putea plictisi după un timp, un profesionist este întotdeauna acolo pentru a-ți da o mână de ajutor pentru că este treaba lui, până la urmă. Așadar, îți recomand să comunici cu un profesionist în momentul în care există suișuri și coborâșuri.
În plus, toate cuplurile ar trebui să aibă un element de surpriză atunci când vine vorba de ziua cea mare. La care să fiți plăcut impresionați atât voi ca miri, cât și invitații voștri. Despre acest lucru am discutat în cursul Nuntă de Vis.
Apasă pe butonul roz, ca să afli ce ți-am pregătit.